# 15: Water drinken

Een groot glas water
Krijg je al dorst?
Dorst. Iedereen kent het. Een groot koud glas water is een gezonde en vooral goedkope manier om je dorst te lessen.

Spa? Evian? Water van AH of Colruyt huismerk? Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn erg duur!

Hoezo, duur? Een fles van 1,5 liter drinkwater kost toch maar zo’n 60 cent? 

Dat klopt. Maar drinkwater uit de kraan kost nauwelijks 0,525 eurocent voor 1,5 liter. Dat is ongeveer 115 keer goedkoper!

In andere woorden: je ziet een sofa in winkel A, vraagprijs 1.500,- euro. In winkel B kost diezelfde sofa (ongelooflijk genoeg) maar 13,05 euro. Dat is het niveau van prijsverschil tussen flessenwater en drinkwater van de kraan.

Dat kan niet juist zijn! Er moet toch een kwaliteitsverschil of een smaakverschil zijn tussen merkwater en water uit de kraan?

Wel, nee.

De kwaliteit van kraanwater wordt streng gecontroleerd. Het wordt zelfs zo streng gecontroleerd dat het het best bewaakte voedingsmiddel van België en Nederland is.

Maar wat met de smaak? Water van de kraan proeft toch vreemd? Fout. In een blinde proef vinden de meeste mensen kraanwater zelfs lekkerder dan flessenwater, dit is zelfs meerdere keren bewezen.

Mind over matter dus. Als je overtuigd bent dat water van de kraan vies is, dan zal je het ook vies vinden. Weet je niet dat je kraanwater drinkt, dan vind je het water gewoon lekker.

Hoeveel kan je besparen op je uitgaven aan eten en drinken door geen flessenwater meer te kopen?
Als je elke dag een fles water van 1,5 liter drinkt aan 60 cent per fles, geef je op een maand 18,- euro uit. Diezelfde hoeveelheid water van de kraan kost amper 15,75 eurocent. Je bespaart dan maandelijks 17,84 euro per persoon die de fles door de kraan vervangt
Een gezin van vier dat elk elke dag een fles water van 1,5 liter drinkt bespaart zo al gauw 71,36 euro per maand.
Water drinken is gezond (veel gezonder dan frisdrank drinken), goedkoop en makkelijk. Zo zien we dat graag bij 101Bespaartips!

Besparing: ongeveer 20,- euro per maand, per persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ga je akkoord of juist niet? Heb je nog een leuk idee? Laat het hier weten!